Kompanije

Linkovi

Kontakt
AMEX Export-Import d.o.o.
Kornatska 3,
11060 Beograd - Palilula
Srbija
Tel/Fax: 011/2790-365
office@amex-lab.rs


 

Cole-Parmer

Cole Parmer je vodeći svetski dobavljač opreme za merenje, ispitivanje i održavanje opreme za sve vrste laboratorija.
Cole Parmer i Amex nude najširi izbor laboratorijske opreme i to sve na jednom mestu. U ponudi se nalazi veliki izbor opreme, od zaštitne opreme, preko laboratorijskog posuđa, pa do najsofisticiranijih uređaja.
Preko 90.000 proizvoda, od preko 100 vodećih svetskih proizvođača, kao što su: Digi-Sense, Masterflex, Mettlertoledo, Sartorius, Varian, Druck, Weller, Alnor, Compulab, Oakton, FoodTech Sourse, Labcor i mnogi drugi, ali u ponudi je i oprema iz sopstvene proizvodnje sa prepoznatljivim brendom Cole Parmer.

Pretraga proizvoda
Za pretragu potrebnih proizvoda u saradnji sa Cole Parmer-om na raspolaganju su Vam naša besplatna štampana i elektronska izdanja kataloga.
Štampani Cole Parmer katalog
CD Cole Parmer katalog
On line Cole Parmer katalog
Svaki proizvod u katalogu označen je kataloškim brojem.

Razvoj Cole-Parmera:
Počeci
Poslovni partneri Jerry Cole i John Parmer osnovali su 1955 godine kompaniju Cole-Parmer Instrument Company. Na početku nije bilo planiranih sredstava za plate niti za zapošljavanje radnika. Sva sredstva uložili su u katalog i inventar i zakupili tavan od 111 m2 u West Illinois ulici u Chicagu. Dvojica osnivača imali su strategiju, toliko savršenu u svojoj jednostavnosti da nije mogla podbaciti – osnivanje kompanije posvećene najboljoj mogućoj usluzi i tehničkoj podršci uz ponudu širokog izbora proizvoda.

Proširenje ponude
Uspješno poslovanje i stalan rast, omogućio je 1960.-te godine Cole-Parmer-u proširenje i seljenje na novu lokaciju od 1,090 m2, a osam godina kasnije i na prostor od 4,273m2. Godine 1968. Cole-Parmer kupuje kompaniju Barnant Company, svetski priznatog proizvođača Masterflex peristaltičkih pumpi, a kasnije i Gilmont Instruments i Manostat Pumps. Svaka kupovina nove kompanije činila je napor za poboljšanjem i proširenjem ponude i usluga.

Svetski razvoj
Kako bi poboljšali uslugu svojim kupcima van Sjedinjenih Američkih Država Cole-Parmer osniva internacionalni sektor. Internacionalni sektor danas uključuje 70 distributera prisutnih na 107 tržišta. Godine 1989. osnivaju se filijale, u Kanadi Labor Ltd. (danas Cole-Parmer Canada, Inc.) i kasnije Cole-Parmer U.K. u Londonu u Velikoj Britaniji.

Taktika smišljena od strane gospodina Cole-a i gospodina Parmer-a i dalje živi. Ona je osnova kompanije Cole-Parmer i razlog stalnom nastojanju za poboljšanjem usluge. Danas Cole-Parmer osigurava isporuku kupcima iz modernog 24,454 m2 distribucijskog centra u Vernon Hills-u, u Illinois-u. Godine 2005. Cole-Parmer je službeno otvorio svoje filijale u Shanghai-u, u Kini i u Dubai-u, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Istorija Cole-Parmer-a uspešna je poslovna priča, ali Cole-Parmer i dalje zavisi od svojih kupcaca. Zauzvrat kupci znaju da se mogu osloniti na Cole-Parmer za izbor proizvoda, pronalaženje rešenja i neuporedivo kvalitetnu podršku i uslugu.

.